Hilsen fra Oslo

I dag fikk Idun nøkkelen til hybelen sin! Det var så spennende … I Oslo er det veldig dyrt å leie og eie bolig – og som student må man leve forsiktig. Idun har fått leie en studentbolig, og det er vi veldig glade for. Hun søkte på studentbolig over hele Oslo, men vi følte oss veldig heldige: Hun fikk hybel akkurat i det området vi liker aller best! Det området er Sagene / Bjølsen, og hennes hybel ligger akkurat der. Studentblokka til Idun er den aller nyeste studentblokka i Oslo, og alt er veldig moderne og fint. Hybelen hennes er på 21 kvadratmeter, og som student i Oslo er dette ganske bra. Hybelen er også veldig praktisk og fin. Jeg kan se at Idun er fornøyd …

I dag har vi gått rundt omkring i Oslo i flere timer. Vi har gått og sett på de samme stedene som vi kjenner så godt fra før. Vi har mimret en del om hendelser fra den tiden da vi bodde i Oslo. (Vet du hva det betyr «å mimre»? Det betyr at man tenker tilbake på ting og snakker om ting som har skjedd.) Vi har ledd og tullet mye. Vi måtte lete litt lenge etter en vegansk restaurant, for flere av de veganske restaurantene hadde stengt. Til slutt havnet vi på en meksikansk restaurant hvor de også solgte litt vegansk mat. Da bestilte Idun en porsjon med tacos. Da tallerkenen hennes kom, måtte vi bare le. Det lå bare to bitte små “nachos” med litt grønnsaker på tallerkenen … Min tallerken var derimot full av mat. Jeg klarte ikke å spise opp! Vi hadde lett så lenge etter en vegansk restaurant, og da vi endelig fant den – kom det bare to “prikker” med mat … Ha-ha.

Jeg blir slått av forskjellene som finnes mellom Kristiansand og Oslo. Kristiansand er en mye mindre by, og «pulsen» i byen er helt annerledes. Alt går nokså fort i Oslo – og i Kristiansand går det faktisk nokså tregt … Jeg har til sammen bodd 20 år i Oslo. Da jeg bodde i Oslo, tenkte jeg at Oslo var den eneste byen jeg kunne bo i. Jeg elsket Oslo av hele mitt hjerte! Jeg trodde aldri jeg kunne bo i Kristiansand (selv om jeg er født og oppvokst der). Men litt etter litt (veldig sakte) har det skjedd en endring inni meg. Nå har Kristiansand fått den plassen i hjertet mitt som Oslo hadde før. Det hadde jeg aldri trodd! Jeg vet faktisk ikke helt hvorfor det har skjedd – men det har skjedd! Nå setter jeg pris på roen og stillheten i Kristiansand. Før kalte jeg det kanskje «kjedelig». Nå tenker jeg at det er helt ok at det går litt sakte. Nå kaller jeg det “mindre stressende” enn Oslo – ikke kjedelig. Livet forandrer seg, og livet har ulike faser. Men selv om jeg nå elsker Kristiansand, må jeg innrømme at Oslo virkelig er fascinerende! Min fascinasjon og begeistring for Oslo vil aldri forsvinne. Oslo er en svært sjarmerende by – og byen har «alt». Her er noen stemningsbilder fra min og Iduns dag i Oslo.

Idun bor i 5. etasje. Sånn er utsikten fra vinduet hennes. Vi ser rett ned på en kafé (men dette bildet ble ganske dårlig). Idun har sagt at hun i morgen vil gå ned dit og kjøpe kaffe til meg. Vi har nemlig ingen vannkoker. Jeg ville kjøpe vannkoker til henne, men Idun er veldig miljøbevisst. (Hun er det mest miljøbevisste mennesket jeg noen gang har møtt.) Hun vil ikke ha vannkoker med plast inni. Så vi må lete ganske lenge for å finne en miljøriktig vannkoker. Dermed kan jeg ikke koke kaffe. Men: Idun kjøper kaffe til meg. Min dag kan ikke starte hvis jeg ikke drikker en kopp kaffe – og spiser en yoghurt (melon eller kokos). Sånn har det vært de siste 25 årene av mitt liv:)

Idun holder fram et lindeblad – formet akkurat som et hjerte. – Se, mamma!, sa Idun til meg.

Det finnes mange idylliske steder – midt i sentrum av Oslo.

Her ser du en kolonihage, og den ligger midt i hjertet av Oslo sentrum. En kolonihage består av bittesmå hus med bittesmå, vakre hager. Har du dette systemet i ditt land? (Denne hagen var ikke bitteliten … Det var litt rart:)

Thorvald Meyers gate er døpt om til Hulda Garborgs gate … Dette skjedde under en aksjon i Oslo da aksjonister satte nye skilt på flere gater. Altfor mange gater er kalt opp etter menn. I rettferdighetens og likestillingens navn bør flere av gatene bli oppkalt etter modige, sterke kvinner – for det har vi mange av i dette landet!

Idun fikk så lite mat, og jeg fikk så mye .. Ha-ha-ha. Etterpå måtte Idun spise knekkebrød!

I morgen er det en ny dag. Da kommer blant annet senga fra Ikea – og vi skal på Nationaltheateret og se Hamlet … I dag må vi sove på noen dårlige, supertynne liggeunderlag i en sovepose … Det er litt ukomfortabelt, men da er det greit å være viking! Det er moro på hybeltur til Oslo:)

Hilsen

Cecilie

Relaterte artikler

2 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest stemte
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
Maya
16 dager siden

Så bra at Idun har fått en hybel på et sted som hun liker, lykke til

Elzbieta
13 dager siden

jeg liker og smiler, s[ koselig

2
0
Du kan gjerne skrive en hilsen til Cecilie her!x
()
x
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}