Grammatikkurs (B1-B2)

Lær deg alt det grunnleggende du trenger å vite om substantiv- og adjektivbøyningen på norsk (i tillegg til andre ting).

1,000 kr

Vil du ha rabatt? Medlemmer får rabatt på de fleste norskkursene og testene. Kjøp medlemskap og logg deg inn for å få rabatten:

Time 1: Du kan se den første timen gratis ved klikke på denne linken.

Time 2: Vi gjennomgikk listen med uregelrette substantiv. Vi fokuserte på uttale (lang eller kort vokal, -nd uttales ikke), vokalskifte og betydning. Vi snakket også litt om de tre grunnleggende tingene som bestemmer hvilken form av substantivet vi skal velge.

Time 3: Vi snakket om hva det er som bestemmer at substantivet må ha enten bestemt eller ubestemt form. Er det grammatikken som styrer? Er det personen som snakker / situasjonen? Eller er det «en gammel tante» (uttrykk)? Vi startet også på en oppgave.

Time 4: Vi jobbet med oppgave 1 og 4.

Time 5: Vi gjorde ferdig oppgave 2 i dokumentet.

Time 6: Vi gjorde ferdig oppgave 4 i dokumentet.

Time 7: Vi gjorde ferdig substantivdelen – og startet på gjennomgangen av adjektiv.

Time 8: Vi gjorde oss ferdige med gjennomgangen av adjektivbøyningen – og vi begynte på den første adjektivoppgaven. (Jeg nevnte også litt om det vi har jobbet mye med på C1-kurset, nemlig predikativ. Vi sier: den fine ballen – men: ballen er fin.) 

Time 9: Vi jobbet med en adjektivoppgave.

Time 10: Vi jobbet med forskjellen på preteritum og perfektum.

Nye direktetimer kommer for Norsk for deg!-medlemmer.

Hvor mye koster kurset?

Answer: Prisen for kurset er 1000 kroner for ikke-medlemmer, og 500 kroner for Norsk for deg!-medlemmer.

Trenger jeg en bok for å følge dette kurset?

Answer: Nei, du trenger ingen bok. Alt materiell vil ligge inne på kurset. Alt materiell er helt nylaget. Du kan skrive ut oppgavene. NB. Dokumentet inne på nettkurset vil i starten komme i flere versjoner. Datoer vil stå på dokumentet.

Kan jeg få løsningsforslag til oppgavene?

Answer: Ja, du finner løsningsforslag inne på kurset. Du finner 5 digitaliserte oppgaver du kan gjøre, og da kommer svarene etter hvert.

Hvor lenge kan jeg beholde dette kurset?

Answer: Du beholder kurset så lenge du vil. Du kan se timene så mange ganger du vil.

Kan man få et bevis for at man har tatt kurset?

Answer: Etter kurset kan man ta en test. Hvis man klarer å få 80 % riktige svar (eller mer), vil Cecilie skrive en attest. Det er ikke tillatt å bruke hjelpemidler på testen. (Man kan ikke bruke ordbok og ikke få hjelp av nordmenn.) Man kan kun ta testen en gang – og tiden man har, er tidsbegrenset.

Hvem er lærer på kurset?

Answer: Cecilie Lønn er lærer på kurset.