Nye tider

Nå har jeg jobbet som norsklærer i 22 år – og som lærebokforfatter i 11 år. Det har vært – og det er fortsatt – veldig spennende. Jeg elsker å følge deres læringsprosess med det norske språket, og jeg elsker å skrive og lage nye ting for dere hele tiden … Noe av det mest spesielle ved den jobben jeg gjør, er kontakten jeg får med veldig mange av dere. Vi blir godt kjent. Jeg blir så glad i dere – og jeg bryr meg om dere og deres hverdag. Jeg lever meg inn i deres utfordringer og dilemmaer, og jeg gleder meg over deres framgang og gode opplevelser i Norge. Jeg forsøker å støtte og hjelpe – og være der for dere om jeg kan. Jeg er alltid veldig glad om min lille støtte oppleves som nyttig og viktig. Mye har blitt delt mellom meg og dere, mine deltakere, opp gjennom årene … Det er bare jeg som vet hvor mange dere faktisk er … Dette har vært – og er – veldig spesielt. Menneskelige møter (både digitale og fysiske) – og det at vi bryr oss om hverandre og vil gi “det lille ekstra” – er så verdifullt.

Nå i høst og fram mot jul vil jeg ha så mange direktetimer som jeg kan rekke. Jeg vil gjøre mitt aller beste for å gi timer på alle kurs – og å komplettere lydkurs som fortsatt mangler filer. (Jeg beklager sterkt at noen lydkurs mangler filer, men kursene skal fylles i løpet av høsten.) Jeg vil rette så mange tekster som jeg bare kan klare – og så fort jeg kan. (Noen vil ha tekstene tilbake samme dag – mens andre er mer tålmodige. Sånn er det.) Men i januar kommer det en endring. Da blir det ikke direktetimer på en stund, og jeg kommer ikke til å være tilgjengelig for å rette tekster “hele tiden”. Det finnes en tid for alt – også for meg.

Til neste år kommer jeg til å gi mer tid til skrivingen – og til å bygge opp spanskkursene. Jeg har brukt 97 % av energien på norskkursene – og 3 % på spanskkursene. Nå skal dette endres. I tillegg til at jeg vil bygge opp spanskkursene og skrive mer, skal jeg også bruke mer tid på kulturkafeen vår, Café Mestizo.

Om du vil delta på direktetimer og få tekstene dine rettet, er det altså viktig at du bruker denne høsten som kommer nå!

PS. Med den nye løsningen til Fronter (med nettkurset som en egen app), tror jeg det vil bli veldig fleksibelt og greit for dere å jobbe med de hundrevis av timene jeg har laget. (Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har laget. Jeg teller ikke, men det er sikkert over 1000 timer … Ingen av timene har blitt “sensurert”. Jeg har lagt ut absolutt alle timer.) Kanskje har jeg snakket nok for en stund, he-he.

Stor hilsen fra

Cecilie