Ruth Rebecca på Moen gård

Ruth Rebecca på Moen gård er et nytt nettkurs på C1-nivå. Ruth Rebecca på Moen gård består av en lang fortelling i 12 kapitler. Alle de 12 kapitlene er innlest på lydfil. Til sammen får du omtrent 6 timer på lydfil.

Vanlig pris på kurset: 400 kroner.

Tilbud på kurset (fra 27.-29. juli 2019): 200 kroner. Tilbudet kan bestilles hos Cecilie: cecilielonn@gmail.com

På dette kurset kan du både følge med på en spennende historie fra 1800-tallet på Sørlandet – og lære mange nye ord og uttrykk! Det er morsomt og lett å lære mer når man kan følge med på en historie samtidig. Teksten har et høyt nivå – og du vil sannsynligvis høre mange nye ord.

Ruth Rebecca er en 18 år gammel jente som lever på en av de rikeste gårdene på Sørlandet. Handlingen finner sted på begynnelsen av 1800-tallet. Hun lever sammen med sin far Ernst Georg og sin mor Marion Christiane. Når du leser og lytter til tekstene, blir du med inn i Ruth Rebeccas verden på Moen gård. Hun forstår etter hvert at foreldrene skjuler noe for henne, men hva skjuler de? Om du lytter til historien, vil du treffe både Peder, Henrik, Solfrid, Ragna, Agnes, Balder – og mange flere …

Bli med i facebookgruppa om du vil være med på kurset. (Facebookgruppa er for kursdeltakerne. Dette er ikke en facebookgruppe for den som leter etter gratis materiell. Gruppen er for den som vil jobbe med “Ruth Rebecca på Moen gård”.) I denne gruppa kan du legge ut spørsmål du har om ord og uttrykk du hører på lydfilene.

Her er starten på “Ruth Rebecca på Moen gård”:

Rådyret som ruslet omkring på den store enga tre kilometer bortenfor Moen gård, brettet de lange ørene bakover da det gomlet i seg løv og urter som vokste i så rikt monn på akkurat denne åkeren. Rådyrets mage var så bitteliten. Dette gjorde at det ble mett så raskt – og da måtte det til gjengjeld spise så ofte det kunne. Den svarte overdelen og den hvite underdelen av mulen beveget seg opp og ned uten stans. Rådyret smattet og koste seg og ante fred og ingen fare der det stod innhyllet av ettermiddagssolens varmende stråler. Ingen farevarslende lyder nådde fram til det vesle rådyret, for Ruth Rebecca, datter på Moen gård, visste hva hun skulle gjøre. Uten en lyd løftet hun riflen og lente den mot skulderen. Like musestille stod Sivert og Terje bak henne, og ved siden av henne stod Peder med et årvåkent blikk. Peder hadde også sin rifle klar, men det var åpenbart at det i dag var Ruth Rebeccas tur. Hun hadde funnet en flott posisjon der hun lå med god støtte i den runde fjellknausen. Røsslyngen og blåbærlyngen skjulte henne delvis, og pusten til Ruth Rebecca var rolig og jevn. Fingeren hvilte på avtrekkeren. Alle fire visste at rådyr kunne være vriene å få tak i. De var smidige, kvikke og smarte. Lynraskt kunne de snu seg rundt i en helomvending, og da kunne skuddet ramme stygt og få dem til å vakle med uante smerter og lidelser innover mot den dype skogen. Nå gjaldt det å få inn et skudd som var treffsikkert og dødelig. Peder kjente at hans egen puls var i ferd med å stige.

Castle, Herregård, Gut, Bygningen, Hus, Villa, Slott

Relaterte artikler

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}