“Tabita fra skogene” – et spennende nettkurs på C1-nivå

Her kan du høre kapittel 1 i teksten om Tabita:

 

Hva inneholder kurset Tabita fra skogene?

 • En spennende fortelling i 17 kapitler om Tabita fra skogene
 • Lydfiler til alle 17 kapitlene hvor teksten er innlest
 • Ordlister til ord og uttrykk i teksten. Hvert kapittel har sin egen ordliste.
 • Lydfiler til alle alle ordlistene. (Noen ganger forklarer jeg også litt ekstra på lydfilene.)

Vil det også være direkte timer?

 • Ja, Cecilie inviterer til to timer. En i slutten av juli og en i begynnelsen av august. Deltakerne vil snart få beskjed om datoene. (Kanskje kommer det flere timer senere. Direktetimer var egentlig ikke inkludert i dette kurset, men kanskje kommer det noen flere timer som litt ekstra materiell. Det håper jeg deltakerne synes er spennende.)

Hvordan foregår en “direkte time”?

 • Den som er med på kurset, får tilsendt en lenke på e-post. Den lenken følger man. Programmet som brukes, er Adobe Connect. Vanligvis trenger man ikke å installere noe. Så kommer man inn til klasserommet. Der kan deltakerne se og høre Cecilie – og skrive spørsmål og svar selv. Denne timen kan man etterpå se på video så mange ganger man ønsker. Den vil ligge inne på nettkurset.

Hvordan kan jeg melde meg på kurset?

 • Du vil få en faktura på e-post når du sier til Cecilie at du vil bli med på kurset.

Hvordan melder jeg meg på kurset?

 • Du sender en melding til Cecilie og sier at du vil være med. Du kan sende en e-post: cecilielonn@gmail.com – eller en melding via Facebook.

Hva handler historien om?

 • Tabita fra skogene er en spennende FORTELLING som finner sted på begynnelsen av 1800-tallet på Sørlandet. Historien starter med at Knut og Jofrid, et fattig par bosatt på en liten gård, skal ut og lete etter en bortkommen lamunge. Istedenfor lamungen finner de en baby i en kurv i skogen. Knut og Jofrid har alltid har ønsket seg barn – men så langt har de vært barnløse. De tar barnet med seg hjem til gården sin, og de tar vare på barnet som om det var deres eget. Knut og Jofrid lever i fattigdom på gården sin, men når Tabita kommer inn i deres liv, skjer det mye positivt. Jofrid blir faktisk gravid med tvillinger to ganger etter at Tabita har kommet inn i livet deres. Leserne følger Tabita videre gjennom livet i denne historien.

Hvilket nivå må man ha for å bestille kurset?

 • Nivået på teksten er C1. Hvis du har et lavere nivå enn C1, vil du likevel kunne forstå veldig mye av teksten. Man må ikke ha C1-nivå for å bestille kurset, men selve nivået på teksten er likevel C1-nivå. Det er mange ord og uttrykk i tekstene du sannsynligvis aldri har hørt før. Noen av uttrykkene er også annerledes fordi fortellingen henter sin handling fra 1800-tallet. Alle ordene er likevel i bruk i dag. Når man leser tekster på C1-nivå, må man lære seg alle typer ord: både de som brukes aller mest – og de som ikke er så vanlige i bruk nå lenger.

Hva består nettkurset av?

 • Nettkurset består av tekst, lydfiler og ordlister. På dette kurset kan du lære mer norsk og jobbe bevisst med språket, samtidig som du følger med på en fortelling jeg håper du synes er spennende. Tabita opplever mange ulike utfordringer og gleder på livets vei. Det var ikke enkelt å leve på Sørlandet på 1800-tallet. Fattigdommen var svært stor, og mange familier måtte sende barna sine av gårde for å jobbe på andre gårder. I tillegg var sjørøverlivet svært utbredt på sørlandskysten på begynnelsen av 1800-tallet. Mange ble svært rike på dette sjørøveriet som faktisk var tillatt av myndighetene da. Bli med inn i Tabitas verden!

Hva koster kurset?

 • Kurset koster 500 kroner.

Hvor lenge kan jeg jobbe med kurset?

 • Du kan jobbe med kurset så lenge du vil.

Har kurset en tegnekonkurranse?

 • Ja, det blir nye tegnekonkurranser hele tiden. Deltakerne inviteres til å tegne noe som er knyttet til teksten – og bli med i konkurransen! Vinneren får 1 Tabita-kurs man kan gi til en venn – og 1 selvvalgt nettkurs helt gratis.

Her er kapittel 1:

 

Her er tegninger fra deltakerne!