tabita

Tabita fra skogene kommer …

Tabita fra skogene blir en ny bok som kommer i 2019! Jeg gleder meg veldig til å skrive og få gitt ut denne boken på Fagbokforlaget. Tabita er svært spesiell for meg! Jeg opplever at Tabita lever inni meg – og at jeg føler jeg kjenner henne veldig godt. Jeg er rett og slett utrolig glad i Tabita.

Tabita er absolutt ikke meg – men jeg føler at hun er en av mine beste venninner. Jeg opplever at jeg vil hjelpe henne til å leve og kjempe, jeg vil være der i hennes kamp for å overleve og klare livet … Jeg vil gjøre Tabita glad (selv også når hun har det vanskelig og livet er tungt), og jeg vil gå ved siden av henne i alle livets utfordringer … Jeg føler meg heldig fordi jeg kjenner henne og kan være sammen med henne. Livet med Tabita er svært spennende for meg!

Tabita levde på Sørlandet for ca. 200 år siden. Det er riktig lenge siden! Hun er naturligvis oppdiktet av meg, men jeg føler likevel at hun faktisk har levd – og at jeg er så heldig at jeg kan få skrive om hennes liv og tilværelse, hennes utfordringer og gleder, hennes tap og seire, hennes tvil og hennes tro … Gjennom Tabita kan jeg også få vist litt av den delen av Norge jeg nok er aller mest glad i, nemlig Sørlandet og Sør-Norge. Historien om landsdelen min kommer litt fram gjennom historien om Tabita, for Tabita elsker naturen og hun er mye ute. Den sørlandske naturen (både skogen, havet og kysten) får derfor en sentral plass i fortellingen om Tabita fra skogene.

Jeg håper at mange ulike lesere vil gå inn i historien om Tabita. Historien er ment som en fortelling for den som lærer norsk på svært høyt nivå (C1-nivå) – OG for andre som har norsk som morsmål! Nivået passer altså for den som virkelig vil lære seg norsk på høyere nivå – og for den som allerede snakker perfekt norsk. Jeg håper derfor at både norskstudenter og personer med norsk som morsmål har lyst til å gå inn i den store fortellingen om Tabita.

Som leser må du være forberedt på alt! Blir du med?

Hilsen

Cecilie – og Tabita:)

tabita

Relaterte artikler

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}