Til deg som lærer norsk

Norskinnlæringsprosessen

Når man starter med å lære norsk, starter man på en lang reise. Reisen er lengre enn man kanskje tror. Noen ganger er det en slitsom reise, og andre ganger er det en utrolig spennende reise … Kanskje kan man si at man er på reise hele livet når man lærer norsk. I mitt liv og i min hverdag forsøker jeg hele tiden å tenke ut metoder og veier som kan være effektive, spennende og gode for deg som er på denne reisen. Jeg skriver hver dag, og jeg holder kurs og retter tekstene deres hver eneste uke – hele året. Det har jeg gjort i 21 år nå. Jeg vil naturligvis ikke stoppe med å gjøre det jeg gjør. Jeg vil bare fortsette og fortsette – sammen med dere. Her vil jeg fortelle litt om mine nyeste planer og tanker for hvordan jeg jobber for at du kan lære mer norsk.

Jeg skriver nye bøker. Nå har jeg fått mulighet til å skrive ti bøker for deg som lærer norsk. Det er jeg veldig glad for. I 2019 kommer det en (eller kanskje to) nye bøker. Den neste boka er Norsk for deg: Tekster og grammatikk. Dette blir en bok på høyere nivå (C1-nivå). Her vil dere finne ca. 16 fortellinger med mange ulike tema. Sammen med fortellingene kommer det lange ordlister og ulike oppgaver til. Jeg gleder meg veldig til å vise dere denne boka. Jeg jobber med dette stoffet akkurat nå. De som er med på nettkurset Norsk for deg: Tekster og grammatikk får hele tiden følge med på hva som skjer med boka. (I løpet av de nærmeste ukene kommer det til å skje ting på dette nettkurset …) Ellers har jeg også lyst til å skrive en bok om det å skrive … Jeg har blitt veldig inspirert av å ha så mange deltakere på skrivekurset mitt. Kunne du tenke deg en bok om det å skrive ulike typer tekster på norsk?

Alle bøkene mine har kurs. I tillegg har jeg noen kurs som ikke har bøker. Når kurset ikke er basert på en bok, lager jeg nytt stoff. Da finner man alt materiell inne på nettkurset. De nye kursene mine denne høsten er disse:

  • Grammatikkurs (på B1-B1-nivå og C1-nivå)
  • Kurs for ord og uttrykk (på B1-B2-nivå og C1-nivå)
  • Verbkurs (på B2-nivå)
  • Kurs med fokus på helsetninger og leddsetninger (på B2-nivå)
  • Kurs med fokus på parsetningsoppgaver (på B2-C1-nivå)
  • Kurs med fokus på ordfamilie (på B2-C1-nivå)
  • Kurs med fokus på preposisjoner og adverb (på B2-C1-nivå)

Dere kan se en oversikt over alle nettkursene mine her:

https://norskfordeg.no/nettkursene/

(Oversikten på nettsiden er ikke helt komplett med de nye kursene – men snart vil nettsiden ha all informasjon!)

Flere av de nye kursene er videokurs. Men videokursene vil få noen direktetimer også. Det blir en kombinasjon av videoer og direktetimer. Du kan melde deg på hele tiden.

Kursene for ord og uttrykk starter 29. oktober. Dette blir kurs med direktetimer (men man kan også velge å bare se på videoene – uten å være med direkte). Disse kursene har ganske mange påmeldte, men jeg håper det vil melde seg på enda flere!

Når man lærer norsk, må man gjøre den største delen av jobben selv. Men det er veldig godt å få hjelp til en del av jobben. For meg har det blitt en viktig livsoppgave å kunne hjelpe dere i denne prosessen. Så langt i livet har jeg nok hatt flere tusen studenter. Selv om jeg har hatt veldig mange studenter, har jeg likevel et personlig forhold til veldig mange av alle disse studentene. Det er en stor gave i livet å kjenne dere!

Jeg er heldig som får være deres lærer. Dere lærer meg så mye – og dere viser meg nye veier. Vil du kanskje la meg få vise deg noen veier jeg kjenner?

Hilsen

Cecilie

 

 

Relaterte artikler

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}