Helsenorsk for deg!  fa-heartbeat  

HELSENORSK FOR DEG!

Nettkurs i Helsenorsk for deg!

IMG_1857

Helsenorsk for deg! passer ekstra godt for deg som er helsepersonell i Norge (eller skal bli det). Helsenorsk for deg! passer perfekt for deg som ønsker å lære norsk raskt og effektivt. Kurset passer også for andre som ikke er helsepersonell ettersom sykdom, liv og død er noe som angår oss alle.

På A1-A2 kurset lærer du norsk helt fra begynnelsen. Du lærer både helsenorsk og hverdagsnorsk. A1-A2-kurset består av videoer, digitale oppgaver og lydfiler. Dette kurset har ikke direkte online-timer (kun opptak). (Grunnen til at det bare er opptak på dette nivået er at nivået kan være veldig ulikt på deltakerne her. Det er bra å få et grunnlag før man begynner på de direkte timene.)

På B1-kurset jobber vi med sentral grammatikk på mellomnivå. Her legger vi et godt grunnlag for å kunne oppnå et solid B2-nivå senere. Vi jobber med helsenorsk, hverdagsnorsk og med grammatikk. Inne på nettkurset finner du tekster og digitale oppgaver og tidligere timer som er på video. Du kan også bli med på nye timer. (Den neste kursrunden starter mandag 28. august. Meld deg på nå!)

På B2-kurset i Helsenorsk for deg! jobber vi med sentral grammatikk på B2-C1-nivå. Kurset passer svært godt som forberedelse til bergenstesten helt opp til C1-nivå. I tillegg til å få nødvendige kunnskaper om grammatikk, får du lære både helsenorsk og hverdagsnorsk.

Helsenorskvokabularet i kurset er først og fremst folkelig - ikke teoretisk og teknisk. Du får lære veldig mye om hvordan pasienten og "vanlige folk" snakker om helse, sykdom, liv og død. Du lærer altså først og fremst "pasientens helsenorsk" på et høyt nivå med svært mange nyanser, men likevel kan du finne forklaringer på mange sentrale begreper innenfor det medisinskfaglige feltet.

I Helsenorsk for deg! finner du:

 • mange ordlister med forklaringer av helsenorskvokabular og hverdagsnorsk
 • mange grammatikkoppgaver
 • tekster (faktatekster, fortellende tekster, intervjuer og dialoger, m.m.)
 • en liten historie du følger i B2-delen - kapittel for kapittel ...
 • minigrammatikk

Helsenorsk for deg! er både en bok og et nettkurs. I tillegg kommer det en egen app med mange lydfiler.

Litt om nettkursene i Helsenorsk for deg!

 • Helsenorsk for deg! består av 3 ulike kurs: A1-A2, B1 og B2.
 • Hver del koster 3000 kroner.
 • Du kan melde deg på ved å skrive en e-post til Cecilie: cecilielonn@gmail.com
 • Man kan starte på alle tre kursene hele tiden.
 • Akkurat nå (og fram til 16. august) pågår det direkte undervisning på B2-kurset. Undervisningstiden er på tirsdager og onsdager fra klokka 20.00-21.00.
 • En ny runde med direkte online-timer på B1-kurset starter mandag 28. august 2017. (Du kan melde deg på nå selv om det ikke pågår direkte online-timer akkurat nå. Du kan jobbe med tidligere timer og digitale oppgaver mens du venter på de nye timene.)
 • En ny runde med direkte online-timer på B2-kurset starter tirsdag 29. august 2017. (Du kan melde deg på til den nye runden som starter 29. august - eller bli med nå med en gang på de timene vi har nå. Prisen er uansett den samme.)
 • Helsenorskkursene vil vokse hele tiden! Kursene kommer til å bli svært store ...
 • Du mister aldri tilgangen på kurset du har kjøpt og du kan bli med på mange nye timer framover!

Litt om boken Helsenorsk for deg!

 • Boken vi bruker på kurset er Helsenorsk for deg! (A1-B2). Boken blir utgitt på Fagbokforlaget i august/september 2017. Det blir både papirbok og digital bok.
 • Du må ikke kjøpe boken for å kunne følge med på kurset, men mange synes det er en fordel å ha boken i tillegg.


Hva er inkludert i kurset?

Du får ha tilgangen til B1-delen av nettkurset Helsenorsk for deg! så lenge du vil. Tilgangen er ikke begrenset. Du får også full tilgang til undervisningen du følger på ditt kurs. Tilgangen til disse timene er ikke begrenset. Du kan se på timene så mange ganger du vil. Timene på tirsdager og onsdager blir filmet – og disse timene kan du være med på og se på så ofte du ønsker. Du kan bruke hele kurset så lenge du ønsker.

Hvor lenge varer kurset?

Undervisningen varer i 11 uker, men du kan ha tilgangen til kurset så lenge du ønsker. Når undervisningen er slutt, kan du senere bli med på nye timer (når det starter en ny gruppe / et nytt kurs).

Hva inneholder nettkurset?

Nettkurset inneholder virtuelle timer hvor Cecilie underviser alene. Du finner også lydfiler og digitale oppgaver. I tillegg finner du tekstene som kommer i Helsenorsk for deg!. Fokuset er helsenorskvokabular - men du lærer også grammatikk og hverdagsnorsk.

Hvordan kommer jeg inn på nettkurset?

Du vil få brukernavn og passord for å komme inn på nettkurset. Dette får du av Cecilie.

Hvordan kommer jeg inn til de virtuelle timene?

Du vil få tilsendt en lenke du skal følge for å komme inn. Du trenger ikke å installere noen programmer. Du kan bare gå rett inn når du følger lenken. Det fungerer best via datamaskin, men det er noen ganger også mulig å følge kurset via iPad.

Når kan jeg kjøpe boka Helsenorsk for deg!?

Boka kommer ut på Fagbokforlaget i juli 2017. Kan jeg begynne på B1-delen av Helsenorsk for deg! selv om kurset har startet? Ja, du kan begynne på kurset selv om kurset har startet. Du får tilgang til alle timene på video og kan se alt så mange ganger du vil.

Når kan jeg begynne på B2-nivå i Helsenorsk for deg!?

Når B1-kurset er ferdig, starter Helsenorsk for deg! på B2-nivå. Oppstart for B2-delen: mai 2017

Hvor er facebookgruppen til Helsenorsk for deg!?

Her er facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1694838934110967

Hva lærer jeg på kurset Helsenorsk for deg!?

Du lærer generelt mer norsk – men gjennom hele kurset er det fokus på «helsenorsk». Tekstene handler om helse, ulike sykdommer og symptomer, kosthold, medisinering, alternativ medisin, etc. Dette er ikke et kurs for å bli sykepleier eller lege. Det er et norskkurs hvor man lærer ord tilknyttet helse, sykdom, det å være pasient, etc. Læreren Cecilie Lønn er ikke helsepersonell selv. Fokuset er hverdagslig og praktisk – og stoffet er først og fremst presentert slik «vanlige folk» snakker.

Hva må jeg gjøre hvis jeg vil starte på kurset?

Du kan ta kontakt med Cecilie Lønn på e-post: cecilielonn@gmail.com

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Du vil få tilsendt en faktura. Etter hvert kommer det en egen nettside hvor du kan betale direkte med kort.

Må jeg betale for kurset før jeg får tilgang?

Nei, du trenger ikke å betale først. Når du ber om å bli med på kurset, får du straks tilgang. Etterpå kan du betale fakturaen.

Hvem er lærer på kurset?

Cecilie Lønn er lærer på kurset. Hun har skrevet mange andre bøker i norsk for utlendinger:

 1. Nå begynner vi! (A1-A2)
 2. Opp og fram! (B1)
 3. Det går bra! (B2-C1)
 4. Norsk for deg: Grammatikkoppgaver (B2)
 5. I samme båt! (C1)
 6. Helsenorsk for deg! blir hennes neste bok.

Velkommen på kurs!