Helsenorsk for deg!

Helsenorsk for deg!

– Norskkurset som passer ekstra godt for deg som er helsepersonell i Norge (eller skal bli det). Kurset passer perfekt for deg som ønsker å lære norsk på en rask og effektiv måte. Kurset passer også for andre som ikke er helsepersonell ettersom god helse, sykdom, liv og død er noe som angår oss alle.

På A1-A2 kurset lærer du norsk helt fra begynnelsen. Du lærer både helsenorsk og hverdagsnorsk. A1-A2-kurset består av videoer, digitale oppgaver og lydfiler. Dette kurset har ikke direkte online-timer (kun videoopptak). 

På B1-kurset jobber vi med sentral grammatikk på mellomnivå. Her legger vi et godt grunnlag for å kunne oppnå et solid B2-nivå senere. Vi jobber med helsenorsk, hverdagsnorsk og med grammatikk. Inne på nettkurset finner du tekster og digitale oppgaver og tidligere timer på video. Du kan også bli med på nye timer. 

På B2-kurset i Helsenorsk for deg! jobber vi med sentral grammatikk på B2-C1-nivå. Kurset passer svært godt som forberedelse til både B2-prøven og bergenstesten helt opp til C1-nivå. I tillegg til å få nødvendige kunnskaper om grammatikk, får du lære både helsenorsk og hverdagsnorsk. Kurset passer naturligvis også veldig godt for deg som ønsker å jobbe som helsepersonell i Norge.

Helsenorskvokabularet i kurset er først og fremst folkelig – ikke teoretisk og teknisk. Du får lære veldig mye om hvordan pasienten og “vanlige folk” snakker om helse, sykdom, liv og død. Du lærer altså først og fremst “pasientens helsenorsk” på et høyt nivå med svært mange nyanser, men du kan også finne forklaringer på mange sentrale begreper innenfor det medisinskfaglige feltet.

I Helsenorsk for deg! finner du:

  • mange ordlister med forklaringer av helsenorskvokabular og hverdagsnorsk
  • mange grammatikkoppgaver
  • tekster (faktatekster, fortellende tekster, intervjuer og dialoger, m.m.)
  • en liten historie du følger i B2-delen – kapittel for kapittel …
  • minigrammatikk

Helsenorsk for deg! er både en bok og et nettkurs.

  • Helsenorsk for deg! består av 3 ulike kurs: A1-A2, B1 og B2.
  • Hver del koster 3000 kroner. Om du har Ulve-medlemskap eller Gaupe-medlemskap får du rabatt. Du kan lese mer om medlemskapene her: Norsk for deg!-medlemskapene
  • Man kan starte på alle tre kursene hele tiden.
  • Du mister aldri tilgangen på kurset du har kjøpt.

Hva inneholder nettkurset?

Nettkurset inneholder videoer, lydfiler og grammatikkoppgaver.

Finnes det direktesendte timer med helsenorsk som tema?

Hvor kan jeg kjøpe boka Helsenorsk for deg!?

Hva lærer jeg på kurset Helsenorsk for deg!?

Du lærer generelt mer norsk – men gjennom hele kurset er det fokus på «helsenorsk». Tekstene handler om helse, ulike sykdommer og symptomer, kosthold, medisinering, alternativ medisin, etc.

Dette er ikke et kurs for å bli sykepleier eller lege. Det er et norskkurs hvor man lærer ord tilknyttet helse, sykdom, det å være pasient, etc.

Læreren Cecilie Lønn er ikke helsepersonell selv. Fokuset er hverdagslig og praktisk – og stoffet er først og fremst presentert slik «vanlige folk» (og pasienter) snakker.